Bilen: mammas redskap nr 1

Bilen: mammas redskap nr 1

Som mamma ökar dina ansvar och ärenden explosionsartat. Det man behöver varje dag ligger oftast en bit bort. Har du funderat på att göra ditt liv enklare, är körkort något för dig! Här är varför en mamma kan ha nytta av att ha körkort och bil.

Främsta fördelen med att skaffa en bil är att det gör livet mycket mer praktiskt. Du behöver inte planera lika mycket helt enkelt. Du blir mindre bunden geografiskt i dina val. Med bilen hinner du göra mer eftersom tiden att ta dig till affärer, träningsklubben eller besök hemma hos kompisen blir oftast mycket lägre om du skulle cykla eller ta kollektivtrafik. Vissa transportsträckor tar så lång tid att det inte ens går att göra utan bil.

”Med bilen har du bättre möjligheter att vara spontan och hitta på roliga aktiviteter med barnen”

Bilen löser det mesta

Med bilen har du bättre möjligheter att vara spontan och hitta på roliga aktiviteter med barnen. Utflykter och besök på museer blir möjliga på ett helt annat sätt om man har bil. Även boendemöjligheterna skiljer sig avsevärt. Kan man skjutsa barnen till skolan eller aktiviteter in i stan, kan man lika gärna bo billigt och superfint ute på landet. Tänk på det och anmäl dig till en bra bilskola i närheten av ditt hem!

Självklart hjälper en bil att ställa upp för barnen när de blir större och får mer och mer behov, dessutom av allt mer spontan karaktär. Plötsligt vill de träffa en kompis på andra sidan stan, eller blir bjudna på en födelsedag som de vill hinna köpa en present till. En bil är guld värd i sådana situationer.

Allteftersom barnen växer kan man också sitta och öva med dem. Det är en rolig och mysig erfarenhet som de säkert kommer att uppskatta och vara tacksamma för!

Stäng meny