Nu är förkylningstiderna tillbaka

Nu är förkylningstiderna tillbaka

När löven faller från träden börjar snoret falla från barnens näsor. Hösten är här, och förkylningarna lika så. Ett ständigt återkommande ämne är huruvida man ska låta barnen vara på dagis eller hemma när de är lite ynkliga. Vad är rätt och vad är fel egentligen?

Barn är mästare på att skådespela och ofta tar man som förälder det säkra före det osäkra. Man vill inte riskera att ens barn mår dåligt på förskolan, likväl som man inte vill att de andra barnen på avdelningen ska åka på en förkylning. Frågan alltså när man ska låta barnen vara hemma och när det faktiskt funkar att ha dem på dagis.

Olika beroende på sjukdom

Att man inte ska ta barnet till förskolan om de är magsjuka råder det inga tvivel om, men när de bara är snoriga eller har hosta kan det vara svårare att avgöra hur man ska göra. Metro har skrivit en hjälpsam artikel där de går igenom vad som gäller mellan olika åkommor. Enligt dem kan barnet gå till förskolan även om de hostar eller har en förkylning. Däremot bör de stanna hemma om de har feber. Det är främst sådant som kan smitta som inte är välkommet på förskolan. Huvudlöss, svinkoppor och influensa är bara några exempel.

Stäng meny