Studsmattan gör dig till mittpunkten

Studsmattan gör dig till mittpunkten

Vad ska man tänka på när man skaffar studsmatta? Dels ska man vidta några försiktighetsåtgärder, sedan ska man fundera på om man är redo att vara grannskapets mittpunkt. För tro mig, alla grannungarna kommer samlas kring din studsmatta! Det bästa av allt? Ungarna somnar som stockar på kvällen!

Ända sedan vi skaffade en studsmatta har vår gård blivit den totala mittpunkten i grannskapet. Här tränar barnen (och jag) alla möjliga konster, man känner sig så lätt på studsmattan och det märks att den perfekta fjädringen är bra för musklerna och ger bra avlastning för kroppen.

Studsmattor prisvärt

Tur att man inte har en lika sträng förening här hemma, för visst förekommer det förbud mot studsmattor i olika sammanhang. De flesta är dock överens om studsmattornas absoluta fördelar för att få både barn och vuxna att röra på sig och leka tillsammans. Det är helt enkelt en ypperlig chans att blanda nytta med nöje! Till och med i Bagarmossen i Stockholm har de satt upp offentliga studsmattor, och det tycker jag är jättekul! Man konstaterar att vattenlekar av olika slag kan bli mycket dyra, medan studsmattor är hållbara och inte lika kostsamma:

Men för studsmattor blir det tummen upp.

– Det skulle man kunna ha in lekparken Skölden och i centrum, det blir ingen stor kostnad. Mitti

En studsmatta kan bli farlig och man ska vara mycket försiktig med vad det är man tränar när man studsar. Precis som med det mesta annat kan det hända olyckor, så se till att hålla dig till de säkerhetsföreskrifter som finns. Till exempel bör man bara hoppa en åt gången, och vill man öva svårare saker är det bra att göra det med proffs istället för att försöka sig på att göra volter själv!

Stäng meny