Matkassen som får ungarna att älska vegetariskt

Matkassen som får ungarna att älska vegetariskt

Har du börjat fundera på hur du ska introducera mer vegetarisk kost till dina barn? Du är knappast ensam. Många har insett de kombinerade fördelarna av att äta vegetariskt – hälsan och klimatet – men för många småbarnsfamiljer är det svårt att bryta upp sina invanda mönster.   

Att introducera nya matvanor till barnen behöver inte vara svårt. Det handlar bara om att bjuda in till kreativitet, färgglada och smaskiga recept. Ett riktigt bra tips är att börja med matkassar från middagsfrid.se, där kan du välja familjeanpassade matkassar och de har färdiga recept. Det gör att du inte behöver planera upp menyn, utan ni kan upptäcka maten ni lagar tillsammans! Ni sparar en massa tid, och det blir garanterat gott för hela familjen. En till fördel med matkassen är dessutom att det minskar svinnet, och här kan du läsa om hur det funkar.

Matkassar sparar tid och planering

Idag är var tredje svensk ”flexitarian”, och allt fler väljer att inkludera mer vegetarisk kost hemma vid middagsbordet. Men för att få ihop en bra vegetarisk kost med en god näringsbalans behöver man planera i förväg vad man ska äta. Det är här matkassarna kommer in som din räddning, eftersom du inte behöver fundera ut själv på vad du vill laga. När tid och planering inte finns är det allt för lätt att det blir halvfabrikat. Många föräldrar kan nog känna igen sig i viljan att undvika halvfabrikat och introducera nyttigare kost till sina barn. Men när man väl står där framför skafferiet en tisdagskväll klockan 17.30, så är det svårt att få ihop något inspirerande. Beställer du färdiga recept från en kvalitetsleverantör behöver du inte tänka på veckans meny! Någon har redan tänkt ihop smak, kombination, näring och allt det som du själv skulle vilja inkludera i familjens kost.

Ett sätt att få barnen att känna sig delaktiga i maten och vad som erbjuds är genom att låta dem vara med och laga, menar kostrådsexperten Sara Begner. Det blir en kul grej för hela familjen. Dels känner sig barnen inkluderade i vad som serveras, och så slipper du ju faktiskt känna skulden över den förmodade skärmtiden som annars brukar figurera som barnvakt medan du lagar maten på vardagskvällarna. Lycka till!

Stäng meny