Fackmannamässig badrumsrenovering

Fackmannamässig badrumsrenovering

Ett badrum ska både vara snyggt, fräscht och minimalt känsligt för fukt. Det kan tyckas självklart, men idag är det få som känner till hur viktigt det är med professionellt utförda badrumsrenoveringar. Dels vill man ha en designers ögon på hur allt ska se ut, vilka klinkers som passar ihop med vad – men man vill också försäkra sig om att badrummet kommer hålla länge, och att det inte uppstår vattenskador.

Jag kan inte betona det för ofta: anlita en professionell hantverkare för badrummet! Ett proffs som både har designerns ögon och fackmannens strategi är A och O för att det inte ska uppstå några oförutsedda problem! Ett badrum ska ha många olika komponenter: den ska vara en avkopplande miljö där man kan få en stund för sig själv, den ska dessutom (för oss småbarnsföräldrar) vara plastvänlig. Och den ska vara totalt ofarlig – ingen risk för att vatten ska nå tvättmaskin och annan elektronik.

Ett vattentätt badrum

Det finns en hel del föreskrifter på hur badrum och elektronik bör byggas för att hamna i så lite kontakt som går i ett badrum. Ändå är badrummet fullt av lampor och ledningar av olika slag. Du ska alltid låta en fackman göra all som helst elinstallation i ditt badrum och övriga hushåll, eftersom de bäst vet vilka regler och lagar som gäller. För det är faktiskt så viktigt att de följs att det är lag på avstånd och annat. Du kan läsa mer om det på elsäkerhetsverkets hemsida, men kom ihåg att du inte får utföra det själv.

Eftersom det är viktigt att badrumsrenoveringar sker på bästa möjliga sätt är det viktigt att anlita några som specialiserar sig på det. Den bästa kombinationen är när du kan använda deras inredningsproffs och designers och samtidigt inte göra avkall på badrummets framtida kvalitet. Läs om paret som blev grundlurade och flyttade in i ett fuskbygge, där läckande råbetong började visa sig. Vatten som rann i en kraftig sluttning sipprade in genom dörren.

Fixa badrummet efter trender

När du gjort en badrumsrenovering är det roligaste kvar att göra – inreda! Beroende på vilken kulör som har valts till ditt badrum, om det är mörka eller ljusa färger på väggar och golv, ska du välja texilier som handdukar och mattor därefter. Men tveka inte på att sätta dit en fuktälskande växt! Att blanda in växter i sitt badrum är ett trevligt inredningssätt som fler börjar ta till. Något annat som är viktigt och som är bra att du tänker på från första början är att det finns tillgång till bra belysning, och det allra bästa är om du kan dimma den. Ibland vill du ha stark belysning i badrummet, som när du sminkar dig, men när du ska ta ett avkopplande bad vill du hellre ha nedtonad belysning.

Aftonbladet har gjort en snygg sammanställning på mini- midi eller maxi-inredningar, det vill säga, de har anpassar inredningsreportaget efter din budget. Ganska uppmuntrande att se att mini-inredningen faktiskt också kan se trendig och mysig ut, tycker jag!

Stäng meny