Skapa en avkopplande trädgårdsoas

Skapa en avkopplande trädgårdsoas

Trädgården ska inte bara vara ett dåligt samvete och hårt arbete. Istället bör trädgården planeras på ett sätt som passar hela familjens önskemål. Se till att skapa din egen trädgårdsoas i en avgränsad del av trädgården.

Genom att planera trädgården kan även små ytor delas av för att passa familjens olika önskemål. Och när du anlitar experter som Njuta Trädgårdsdesign via adressen https://www.njutatradgardsdesign.se/tradgardsplanering/ får du den hjälp du behöver för att anpassa trädgården för både stora och små – samtidigt som du får ett välgenomtänkt resultat

Dela upp trädgården i olika rum

Många flyttar till ett hus när familjen växer för att barnen ska kunna vara utomhus och springa av sig i en trädgård. Glöm inte bort att trädgården även ska ge de vuxna avkoppling. Det är enkelt att avgränsa av vissa ytor för stoj och lek och utforma andra delar för avkoppling och trädgårdspyssel. För att orka vara en bra förälder under de intensiva småbarnsåren är det viktig att hitta avkopplande stunder i vardagen. Då kan en avkopplande stund i trädgården vara det som gör att du laddar batterierna. Skapa en rofylld trädgårdsoas genom att skärma av en del av trädgården. Bygg ett lågt staket eller plantera en häck för att inte ivriga barnfötter ska trampa ner nyplanterade växter. Vilka växter som planteras beror på tycke och smak. Det kan vara en prunkande perennrabatt i vackra färger eller en sober japansk trädgård med olika mossor. Ätbara växter som jordgubbar är enkelt att odla och plocka. Vill du bara ha en plats för vila räcker det med att skapa en avskärmad del med en skön solstol och ett litet cafébord.

Botanisk trädgård

En botanisk trädgård i mindre format kan passa den trädgårdsintresserade. Stora träd kan vara svåra att få plats med om ytan är begränsad men mindre prydnadsbuskar och perenner ryms utan problem. Vill du få tips och inspiration finns det många botaniska trädgårdar att besöka.

 

Stäng meny