Dags att köpa hus!

Dags att köpa hus!

Kontantinsats check, lånelöfte check – men till vilken mäklare ska man vända sig när det är dags att köpa hus? Det tänker jag dela med mig av i det här inlägget! Jag kommer också med lite tips på hur du kan tänka, och vad som gäller i den svenska bostadsmarknaden idag.

När du ska köpa hus är det viktigt att du har klart för dig en del regler som gäller. Det är din mäklare behjälplig med och på länken kan du också nå en bra mäklare som har lång och bred erfarenhet inom branschen, vilket jag tycker är att föredra när man anlitar en mäklare. Kom till exempel ihåg att det är du som köpare som måste kontrollera att alla besiktningar är gjorda, och du kan själv välja att det görs besiktningar som du tycker saknas. Allt sådant ska du ta med din mäklare om du är osäker.

Allt fler köper hus utomlands

Sugen på sommarstuga? En vanlig trend på marknaden är att köpa hus utomlands som semesterhus istället för att köpa sommarstuga någonstans i Sverige. Här är det extra viktigt att du anlitar en pålitlig mäklare med bra lokalkännedom i marknaden! Du vill inte att det ska ske några missförstånd eller att något är obesiktat.

En annan växande trend är att köpa hus på exekutiva auktioner, till exempel objekt som Kronofogden auktionerar ut… Här kan du läsa om vad som är bra att tänka på om du funderar på att göra det.

Något som generellt brukar öka värdet på hus är om de ligger bra till kommunikationer, om de ligger nära mataffären, om det är nära till sjukhus och skola och andra viktiga samhällsbärande institutioner. Men många vill också leva långt bort från civilisationen, och en del föredrar att kura ihop sig i en skogsstuga. Vad vi föredrar är olika hos alla, och en bra mäklare är expert på att hitta objekt som är perfekta för just dig och din familj!

Saker att tänka på när du ska köpa hus är:

  • Läge
  • Besiktning
  • Utropspris
  • Nyproduktion

Lycka till med ditt livs största affär!

Stäng meny