När kan man kontakta en familjejurist?

När kan man kontakta en familjejurist?

Hej alla! Idag tänkte jag skriva om när man kan ta hjälp av en familjejurist. Folk börjar bli mer och mer medvetna om att det finns sätt att underlätta bråk och tvister inom familjen genom att kontakta en jurist som kan bistå med frågor som rör juridik. Okej, men vad kan man då få hjälp med? Både vid bodelning, dödsbo, vårdnad och om du vill teckna testamente. 

Att ta hjälp av en familjejurist har blivit vanligare bland folk. Det beror nog på att vi lever lite mer komplicerade liv nu än vad vi gjorde förut. Idag går kvinnor sin egen väg och separerar från dåliga förhållanden. Vi utmanas också i traditionella könsmönster och idag är det inte självklart att mamman får rätt till hela vårdnaden längre. Dessutom kompliceras allt av att vi lever i samboförhållanden, har bonusfamiljer och kanske en kärlek i ett annat land!

Detta kan en familjejurist hjälpa dig medlawyer shaking hands

Många som flyttar ihop med sin partner tänker nog inte på att man då faller under den så kallade sambolagen. För många kommer det lite som en nyhet att man är hyfsat juridiskt skyddad som sambo, och vid separation kan det ju uppstå en hel del frågor om vem som slutligen äger lägenheten, bilen och TV:n även om man inte är gifta. Här kan du läsa om vad man kan tänka på när man flyttar ihop – och isär!

Ett äktenskap kan verka oskyldigt och bara fullt av kärlek, men vad döljer sig egentligen för inbakade juridiska plikter vid ett äktenskap? Och är det sant att man delar lika vid en skilsmässa? Spana in klippet från TV4 om det här.

Dödsbo är en annan het fråga för många. Vad händer om en bortgången har flera olika familjer och barn med olika personer? Hur delas egentligen dödsboet upp och vilka ingår? Sådana frågor vänder sig folk dagligen till familjejurister med, eftersom det kan uppstå en hel del bråk i samband med dödsbon. Undvik dyra misstag, läs på om vad som gäller och kontakta en jurist vid oklarheter.

Stäng meny